Geplaatst in reizen, Travel tips

5 Tips voor het kopen van een vakantiewoning of chalet

Droom jij altijd al van een eigen extra plekje waar je kunt ontspannen en genieten en waar je zo nu en dan de hectiek van alledag kunt omzeilen? Een heerlijk idee! Steeds meer mensen willen een eigen stekje en gaan een vakantiewoning of chalet kopen. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je op weg met deze 5 tips voor het kopen van een vakantiewoning of chalet. 

1. Ontdek je plekje 

Het plekje is natuurlijk super van belang als het gaat om een tweede relax plek om regelmatig te vertoeven. Zoek allereerst uit of je de vakantiewoning of chalet in een bosrijke omgeving wilt plaatsen of misschien juist in een heel ander gebied, zoals aan de kust. Of wat dacht je van een ander land? Ga op ontdekking bij verschillende plekjes om een goed en duidelijk beeld te krijgen waar jij je het meest op je gemak voelt en waar je jezelf heerlijk ziet relaxen in een hangmat met een goed boek. 

2.  Grootte en type vakantiewoning of chalet 

Niet geheel onbelangrijk is de grootte en het type vakantiewoning of chalet dat je kiest. Wil je met 2 personen genieten van je tweede verblijf? Dan heb je niet een hele grote vakantiewoning of chalet nodig. Maar misschien wil je het wel een keer verhuren, dan is het handig om rekening te houden met een groter type vakantiewoning of chalet. Bedenk vooraf goed wat je ermee wilt gaan doen en ga gerust ook eens rondneuzen waar chalets te koop staan. 

3. Heeft het veel onderhoud nodig?

Je kunt nog zo’n toffe vakantiewoning of chalet gevonden hebben, maar als je het onderhoud niet kunt plegen of bijhouden, moet je je wel afvragen of het niet te veel van je vraagt. Het is niet prettig als je volop aan het werk moet om het onderhoud bij te kunnen benen, terwijl je graag wilt relaxen en ontspannen. 

4. Verhuur mogelijkheden 

Mocht het zover zijn dat je de vakantiewoning of chalet wilt verhuren voor gasten, zoek vooraf uit wat de verhuur mogelijkheden zijn op het park of in de omgeving waar de vakantiewoning of chalet komt te staan. Bedenk je ook goed of de locatie zich leent voor gasten en of gasten de locatie goed kunnen bereiken? Calculeer ook eventueel extra tijd en geld voor onderhoud in. Er kunnen dingen kapot gaan tijdens een verblijf van gasten. Je moet er dan wel snel naartoe kunnen en onderhoud kunnen plegen. Zoek alles tot in de puntjes uit om te voorkomen dat je later voor verrassingen komt te staan of het tegen gaat staan.

5. Faciliteiten in de buurt 

Ben je gek op relaxen in een rustige omgeving, maar wil je af en toe wel de drukte kunnen opzoeken of iets leuks doen? Check of er voldoende mogelijkheden en faciliteiten op de locatie of in de omgeving zijn. Mocht je daar zelf geen gebruik van willen maken, bedenk je dan in ieder geval dat eventuele gasten dat misschien wel willen. Houd daarbij ook rekening met gezinnen met kinderen. Heb je alles goed uitgezocht en op een rijtje gezet voor jezelf? Dan kan het genieten beginnen! 

>>> Meer Travel inspiratie <<<

Geef een reactie