5 Simpele tips om je haar glanzend te krijgen

Gezond en glanzend haar, wie wil dit nu niet? Ik krijg regelmatig de vraag hoe het kan dat mijn haar zo mooi glanzend is. Leuk om te horen en nog fijner om het ook echt zo te ervaren. Daarom deel ik graag mijn 5 simpele tips om je haar glanzend te krijgen én gezond, maar vooral ook om het zo te houden. Lees en laat je inspireren! 

1. Draag ’s nachts geen elastiek in je haar 

Heel belangrijk wanneer je gaat slapen. Gebruik het liefst geen elastiek in je haren als je gaat slapen. Gebruik liever een satijnen scrunchie of helemaal niets. Laat je haren lekker los als je er tegen kunt, zodat het kan ademen. Of maak een losse vlecht die je met een satijnen scrunchie vastmaakt. Zo kan je haar ‘s nachts gemakkelijker herstellen en niet afknappen door een elastiekje. Dames die krullen hebben gebruiken vaak een sprunchie/scrunchie om een losse knot mee te maken, ook wel een ‘pineapple’ genoemd. Heb jij er wel eens van gehoord of doe jij dit?

2. Knip om de 6 weken je haren bij de kapper

Het ligt eraan hoe snel je haren groeien, maar het is wel aan te bevelen om elke 6 weken je haren bij te punten/knippen. Je haren krijgen na een aantal weken droge en gespleten punten waardoor het haar zijn glans en gezondheid verliest. Het is dus absoluut een pré om elke 6 weken even naar de kapper te gaan. Zelfs als je je haren langer wilt laten groeien. Het is een fabel dat haren sneller gaan groeien als je het regelmatig laat knippen, maar je haren groeien wel gezonder langer.

 

3. Gebruik de juiste haarproducten 

Kies haarproducten met een verzorgende en voedende werking die passen bij je haartype. Bij Haarpro.nl kun je gemakkelijk producten zoeken door te filteren op haartype. Het is niet zo dat producten je direct voorzien van gezond en glanzend haar, maar het is wel raadzaam om producten te gebruiken die passen bij jouw haartype. En wel hierom:

  • Gebruik je shampoo voor droog haar, maar heb je vet haar, dan bereik je niet het gewenste resultaat.
  • Ben je gezegend met een bos krullen, gebruik dan de juiste producten om ervoor te zorgen dat je krullen niet uitzakken. Haarproducten voor krullen hebben vaak een lichtere structuur en verzwaren het haar niet. 
  • Kleur je je haren regelmatig bij de kapper of zelf? Gebruik dan producten voor gekleurd haar. Deze verzorgen op een milde wijze, zonder dat je extra kleur verliest en ze zorgen er bovendien voor dat je haren beter herstellen na het kleuren. 
  • Gebruik eens in de twee weken een haarmasker voor extra verwennerij en een lekkere oppepper. Wikkel je haren en hoofdhuid in met aluminiumfolie voor een extra dieptewerking en nog meer glans.
  • Superleuke en goedkope tip! Ik gebruik regelmatig een drupje amandelolie om het haar extra glans te geven zodra het droog of dof wordt. Gebruik echt maar een klein drupje en wrijf het door je handen voordat je het in je haren aanbrengt. Overtollige olie wrijf ik in mijn handen en op mijn nagels, zodat deze ook een extra boost krijgen.
  • Kies voor een goede haarborstel die niet te scherp is voor je hoofdhuid, maar kies een borstel die als het ware je hoofdhuid en haren masseren. 
  • Vergeet ook vooral de styling producten, zoals gel, wax en/of haarspray, niet af te stemmen op je haartype. Door de juiste producten te gebruiken, heb je de grootste kans op gezond en glanzend haar. 

 

4. Vermijd hitte, zee- en chloorwater

Zeker nu de zomer weer in het vooruitzicht is, gaan we weer massaal genieten aan zee en bij het zwembad. Heerlijk natuurlijk, maar zorg er wel voor dat je je haren omhoog opsteekt, zodat het niet of nauwelijks met zee- en chloorwater in aanraking komt. Ga je lekker in de zon liggen bakken, wat ik ook heerlijk vind op z’n tijd, zorg dan dat je je haren beschermt met een petje, hoed of zonnespray. Met heatprotectors bescherm je je haren, omdat er een beschermlaag op komt te liggen waardoor uitdroging en beschadiging voorkomen wordt. 

Niet alleen hitte van de zon is een killer voor je haren, kijk ook uit met het wassen van je haren. Gebruik hier geen heet, maar juist handwarm water voor om zeepresten uit te spoelen. Heet water onttrekt namelijk vocht uit je haren, waardoor je haren sneller droog en breekbaar worden. En last but not least, kijk echt uit met de hitte van een föhn, stijltang, krultang of andere apparaten die heet worden. Ik gebruik deze apparaten nooit, want ik laat mijn haren altijd drogen aan de lucht. Dus dat zegt denk ik ook iets over mijn gezonde en glanzende lokken. Heb je het wel nodig om je kapsel in model te krijgen, gebruik dan op zijn minst een heatprotector. 

5. Drink voldoende water

Niet alleen uitwendig kun je van alles doen om je haar gezond en glanzend te krijgen en te houden, ook inwendig speelt het een belangrijke rol. Drink daarom elke dag voldoende water om afvalstoffen kwijt te kunnen raken, om je huid, maar ook je haren te voeden en hydrateren. Super belangrijk en zelfs de goedkoopste tip! 😉

Zijn we nog belangrijke tips vergeten toe te voegen aan deze 5 simpele tips om je haar gezond en glanzend te krijgen? Laat het ons weten, we zijn benieuwd! 

>>> Summerproof beauty tips voor huid en haar

>>> 5 Keer waar je arganolie voor kunt gebruiken

5 Simpele tips om je haar glanzend te krijgen

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: