tips-winter-buitenleven-zomers-gevoel-puurvangeluk
inspiratie, Lifestyle

4 x In de winter genieten van het buitenleven

We willen allemaal het liefst zo lang mogelijk genieten van het zomerse buitenleven, dus laten we dit gewoon lekker doortrekken naar de winter. In de zomer is het heerlijk toeven aan het strand, met een drankje in je hand op het terras of wat dacht je van een gezellige avond tafelen met vrienden of familie in de achtertuin? Dit gevoel wil je natuurlijk het liefst het hele jaar vasthouden. We helpen je op weg met de volgende tips om ook in de winter te genieten van het buitenleven en een zomers gevoel
 

1. Ga lekker naar buiten

In de zomer leven we heel veel buiten. Lekker in het zonnetje, wandelen in de natuur en heerlijk buiten genieten in de tuin. In de winter zitten we veel meer binnen, lekker bij de warme kachel met een goed boek en een warme choco. Maar ook juist in de winter is het heerlijk om buiten te zijn. Een frisse neus halen is namelijk altijd een goed idee! Even een klein blokje om, de achtertuin harken en met een kop koffie nog een paar zonnestralen vangen. Heerlijk! Dit doen we eigenlijk te weinig. Las elke dag een momentje in voor een kleine wandeling en een kop koffie in de winterse zonnestralen. Je zult zien en merken dat je het zomerse gevoel weer helemaal mag beleven.

 

2. Plaats een tuinkamer aan je huis

Een tuinkamer plaatsen is een supertoffe oplossing om meer te genieten van het buitenleven. Door een tuinkamer te plaatsen aan je huis haal je eigenlijk binnen naar buiten. Je kunt heerlijk zitten in een tuinkamer met het idee dat je lekker in de open lucht zit. Het is licht, ruimtelijk en open. Je hebt direct verbinding met de tuin en de buitenlucht en zelfs wanneer het slecht weer is zit je toch een beetje buiten. Doe de kachel lekker aan, neem een drankje in de hand en sluit even je ogen. Wedden dat je het idee hebt dat je in de achtertuin in het zonnetje zit!?

tuinkamer-buitenleven-zomers-gevoel-puurvangeluk

3. Terrasoverkapping voor een langer zomers gevoel

Ben je een echte tuinliefhebber en ga je liever voor een terrasoverkapping waar je gezellig onder kunt zitten in het voor- en najaar? Dat kan! Een terrasoverkapping geeft eveneens een zomers gevoel doordat je langer buiten kunt zitten en ook wanneer het minder mooi weer is, zit je droog onder een overkapping. Ze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zelfs overkappingen die je volledig kunt sluiten met deuren. Kom maar op met het zomerse gevoel!

4. Zomerse recepten zijn ook heerlijk in de winter

En wil je helemaal het zomerse gevoel en het buitenleven compleet maken? Steek de barbecue aan en organiseer een winterbarbecue met zomerse recepten. Kleed de tuin gezellig aan met lampjes, fakkels en vuurkorven. Leg een aantal fleece dekentjes neer voor extra warmte en laat gasten warme kleding aantrekken. Maak een goed gevulde kan sangria, frisse fruitspiesjes en heerlijke zomerse salades. Doe je ogen dicht en waan je even in zomerse sferen. Laat gasten hun fotoboeken meenemen van de zomervakantie. Blader ze samen door en beleef de zomerse ervaring opnieuw. Geniet langer van het buitenleven en een zomers gevoel!

>>> Meer buitenleven inspiratie

winter-zomergevoel-tips-puurvangeluk
buitenleven-zomers-gevoel-tips-puurvangeluk
buitenleven-winter-zomergevoel-tips-puurvangeluk
zomersalade-winter-tips-buitenleven-puurvangeluk
buitenleven-zomergevoel-tips-buiten-puurvangeluk
4 x in de winter genieten van het buitenleven

Geef een reactie