3 Toffe tweedehandswinkels in Zutphen

Heb je het over Hanzestad Zutphen, dan heb je het over prachtige historische panden, gezellige steegjes, hofjes en de nodige cultuur en natuur. Maar vooral ook heel veel leuke en inspirerende winkels vol met mooie pareltjes. In deze sfeervolle Hanzestad kun je je met gemak een hele dag (of langer natuurlijk) vermaken. Geniet van de leuke en gezellige terrassen, snuffel de nodige cultuur op of ga heerlijk struinen door de mooie winkelstraatjes. Wist je dat Zutphen pal aan de IJssel ligt? Je kunt dus ook gerust tussen het shoppen door even tot rust komen langs de kant van het water. Genieten staat in Zutphen centraal, net zoals duurzaamheid. Daarom ga je ook in deze prachtige stad toffe tweedehandswinkels vinden. De historische binnenstad heeft zoveel te bieden dat een dagje Zutphen echt een beleving is. Je vindt in de tweedehands winkels toffe kleding items, gave spullen om je interieur mee op te fleuren en zelfs hele mooie sieraden en serviezen. De tweedehandswinkels zitten vaak boordevol schatten die je elders niet kunt vinden. En het voordeel is dat bijna niemand het in huis heeft wat je shopt. Je ziet in de winkeltjes ook vaak tweedehands items die niet van nieuw te onderscheiden zijn. Zo kun je regelmatig wat anders aanschaffen, zonder dat je diep in de buidel moet tasten. Enne … het is nog heel duurzaam ook, dus je helpt het milieu gelijk een handje. We hebben 3 toffe tweedehandswinkels in Zutphen voor je geselecteerd, waar je echt eens een kijkje moet nemen om je tweedehands geluk aan te vullen. 

1. SKATT STORE

Oehlala… ben je net als ik ook gek op mooie sieraden en bijzondere accessoires? Bij SKATT STORE vind je echte vintage pareltjes en vondsten. Van Europese juweeltjes en Amerikaanse vintage tot aan Scandinavisch design en Franse couture bijoux. Ben je fan van mooie items met een goed verhaal, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Stuk voor stuk bijzondere items. Leuk om voor jezelf een juweel te scoren, om iemand een prachtig cadeau te geven of om gewoon heerlijk te struinen tussen al die mooie spullen. En weet je wat zo handig is? Als je geen tijd hebt om de winkel te bezoeken kun je lekker struinen in de online shop. Je kunt zelfs op de website heel gemakkelijk zoeken op designer, land van herkomst, materiaalkeuze, jaartallen en prijs. Dus mocht je op zoek zijn naar een specifiek product uit een bepaald jaartal, dan kun je gemakkelijk en gericht zoeken.

SKATT STORE doet zijn naam eer aan, want hier vind je alleen maar mooie skatten. 😉 En als je een mooi en origineel cadeautje hebt gevonden, dan pakken ze het graag mooi voor je in. Zo kun je de ontvanger verrassen met iets heel unieks. Het aanschaffen van antiek of vintage is bovendien duurzaam, want je bespaart in je portemonnee en je spaart het milieu. Als dat geen goed gevoel geeft! Wil je graag je favoriete vintage sieraden in de winkel passen, dat kan natuurlijk perfect. Zo kun je ter plekke kijken of het bij je past en als je er niet uitkomt, voorzien ze je in de winkel graag van een goed en eerlijk advies. Naast bijouterie vind je er ook authentieke mode- en interieuraccessoires. Je treft SKATT STORE in het centrum van Zutphen, aan de Spittaalstraat 45. De winkel is van donderdag t/m zaterdag geopend en tevens op afspraak. Wees welkom!

SKATT STORE
Spittaalstraat 45 (tevens winkel)
7201 EB Zutphen
T: 0575 786048
E: eva@skattstore.nl

http://www.skattstore.nl

>>> Check leuke tweedehandswinkels in Overijssel

2. Appel & Ei Zutphen

Een winkel waar je ook echt supermooie pareltjes kunt vinden is Appel & Ei Zutphen. Ze hebben een ruim aanbod tweedehands kleding, accessoires en schoenen voor dames en heren. Of je nu op zoek bent naar een mooi en feestelijk jurkje, bijpassende accessoires, een lekkere comfortabele broek of gewoon even zin hebt om te neuzen… je bent hier altijd meer dan welkom. Maar dat niet alleen! Je kunt er ook terecht voor toffe vintage accessoires om je interieur een boost te geven en op te leuken. De ruime winkel zit in de creatieve Laarstraat, omringd door allemaal leuke andere winkeltjes. Eigenaresse Maria deelt de passie voor tweedehands geluk, want ze is gek op (actuele en vintage) mode en staat samen met haar enthousiaste team klaar om je te verwelkomen.

Appel & Ei steunt duurzaamheid en recycling van gebruikte materialen en daar worden we alleen maar heel blij van. Bovendien ondersteunt Appel & Ei Zutphen verschillende lokale en landelijke initiatieven zoals de dierenambulance, het Vluchtelingenwerk, residentiële- en zorgvoorzieningen en het COA. Het assortiment wisselt dagelijks, dus je ziet altijd weer andere mooie schatten in de winkel. En je kunt het bijna niet van nieuw onderscheiden, alles wat er hangt ziet er perfect uit. Heb je zelf nog mooie pareltjes in je kast hangen die je niet meer draagt? Deze kun je brengen bij een Appel & Ei filiaal bij jou in de buurt. Als ze je ingebrachte kleding items verkopen binnen het gestelde termijn, dan ontvang je 40% van de gehanteerde prijs. Helemaal leuk, want zo heb je een extra spaarpotje. Kom eens gezellig neuzen bij Appel & Ei Zutphen en shop je favoriete items.

Appel & Ei Zutphen
Laarstraat 23
7201 CA Zutphen

T: 0575 76 91 37
E: zutphen@appelenei.nl

>>> Check nog meer toffe tweedehandswinkels in Arnhem

3. Stichting Fideel

Stichting Fideel is een verrassende tweedehandswinkel in de oude binnenstad van Zutphen. Je vindt hier prachtige tweedehands ‘brocante’ voor een fidele prijs. Wat dacht je van mooie kinderboeken, serviezen, fotolijsten, speelgoed, meubeltjes en ga zo maar door. Allemaal mooie spullen die een tweede leven verdienen. Het zijn allemaal ingebrachte spullen die aan Stichting Fideel zijn geschonken om met de opbrengst goede doelen te steunen. Hoe fijn klinkt dat! En dan gaat het – net als bij Fideel zelf – om kleine initiatieven van mensen zelf gericht op eerlijke verdeling, zelfredzaamheid en duurzaamheid. Zo steunt Stichting Fideel meiden- en vrouwenprojecten in India. Stichting Fideel is een initiatief van een groepje mensen met werkervaring in India en in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Ze willen graag van duurzame betekenis en waarde zijn op sociaal, economisch en ecologische gebied. 

Ze vinden het tevens belangrijk om overtollige spullen een tweede leven te geven. Bovendien bieden ze mensen, die extra zorg en begeleiding verdienen, een veilige en ondernemende plek om zich te kunnen ontplooien. Dat geeft een extra goed gevoel! Momenteel steunen ze ook vier projecten in India waarbij kinderen en vrouwen wordt geleerd om voor zichzelf op te komen. Dit is absoluut belangrijk voor kinderen en vrouwen in dit land. Hier kunnen wij dan ook volledig achter staan. Een prachtig en waardevol initiatief dat we graag willen promoten. Daar wil jij toch ook je steentje aan bijdragen? Dus kom lekker struinen tussen de mooie pareltjes en moedig dit initiatief ook aan. 

Stichting Fideel
Broederenkerkstraat 9
7201 JS Zutphen

T: 0575-769047  / 06-42844351 
E: info@stichtingfideel.nl

Naast deze 3 toffe tweedehandswinkels in Zutphen valt er nog veel meer te ontdekken in de mooie Hanzestad. Lees en laat je inspireren. Welkom in Zutphen!

3 Toffe tweedehandswinkels in Zutphen

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d