8 Tips om tijd voor jezelf te nemen

Tijd voor jezelf… het klinkt zo lekker egoïstisch maar o jee…. wat hebben we het hard nodig. Iedereen! We leven in een bizarre tijd waarin drukte, alles moeten en hoge verwachtingen op de loer liggen. Gezin, relatie, werk, vrienden en andere sociale contacten die onderhouden moeten worden kosten nou eenmaal tijd en energie. Gelukkig krijgen we er ook allemachtig veel energie voor terug. Maar even opladen is een must om weer door te kunnen. Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Met deze 8 tips om tijd voor jezelf te nemen komt het helemaal goed. Relaxxxx….

Tijd voor jezelf is een must 

Voel je niet ongemakkelijk bij het idee maar plan die tijd voor jezelf gewoon lekker in zonder schuldgevoel! Tijd voor jezelf is een must, voor iedereen! Je hebt het nodig om even tot jezelf te komen, mooie plannen te maken, je batterij op te laden, iets af te maken of om gewoon even helemaal niets te doen. Gun het jezelf! Doe iets waar je blij van wordt. Genieten is toegestaan!

Vind rust en balans 

Soms heb je even adempauze nodig om je rust en balans weer te vinden. Laat gebeurtenissen op je inwerken, sport ze van je af en leeg je hoofd. Elke dag is een nieuw hoofdstuk van een mooi boek, maak er een prachtige pagina van! Ga op zoek naar de dingen waar jij rust en balans in kunt vinden. Is het mediteren, yoga, sporten of juist lekker aan het werk gaan? Allemaal prima, zolang je maar geniet en de rust en balans kunt vinden in de dingen die je aan het doen bent.

8-tips-relax-meditatie-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

Bewustwording is tijd voor jezelf 

Wees bewust van alles om je heen, maar wees niet bang om vooral bewust van jezelf te worden. Wat ben ik aan het doen? Ben ik daar blij mee? Voel ik me goed? Hoe kan het anders of wat zou ik graag nog willen doen of bereiken? En hoe kan ik mijn doelen behalen? Reflectie klinkt misschien eng maar geeft je juist een goede kijk op het leven waarin jij van belang bent. Durf keuzes en beslissingen te maken, vertrouw op jezelf. Het is jouw leven!

photo-1520809170356-cfbee41507c1

Hoe maak je tijd voor jezelf en wat ga je doen?

Dat is een goede vraag! Plan elke dag een blanco momentje in je planner/agenda. Het kan een half uurtje, uurtje of langer zijn, wat je maar nodig hebt. Gewoon even tijd voor jezelf. Geen afspraken of andere verplichtingen. Doe wat je op dat moment graag wilt doen, het maakt niet uit wat het is. Het geeft je positieve energie en maakt je superblij!

8 Tips om tijd voor jezelf te nemen

  1. Ga lekker op je gemak een boek lezen of magazine doorbladeren.
  2. Een half uurtje in een warm bad liggen geeft ontspanning.
  3. Een uurtje sporten lijkt vermoeiend, maar naderhand zit je vol energie en is je hoofd lekker leeg.
  4. Boek een ochtend/middag/avond sauna en relax!
  5. Een bezoekje aan de kapper en schoonheidsspecialiste is ook een heerlijk momentje voor jezelf.
  6. Heb je niet heel veel tijd, ga 10 minuutjes onder een warme zonnebank relaxen. Kan misschien zelfs in de pauze van je werk.
  7. Een uurtje languit op de bank met een kop thee en reep chocolade betekent opladen en even me-time.
  8. Wandelen in de natuur is een absolute topper. Helemaal tot rust en tot jezelf komen. Alleen maar luisteren naar de fluitende vogeltjes. Zenn…

Deze kleine tips geven je een groot gevoel van ontspanning. Het werkt, je verdient het, geniet ervan!!

Kijk hier voor meer lifestyle inspiratie >>>

♣  WINACTIE  ♣

Wil jij dit boek Mini Mama Momenten van Gezinnig winnen? Ga naar onze Facebookpagina en vertel waarom jij dit rustmomentje wilt winnen? Vergeet het bericht ook niet te liken en openbaar te delen! Good Luck!!! ♣

mmm_1-790x790

8-tips-tijd-voor-jezelf-maken-puurvangeluk

8-tips-relax-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

8-tips-me-time-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.