tips-heerlijke-geslaagde-bbq
Foodies, inspiratie, Lifestyle, Musthaves, Recepten, Recepttip

Tips voor een heerlijke en geslaagde BBQ

We hebben massaal mogen genieten van het mooie zomerse weer afgelopen week. Lekker met een boek in de hangmat, met een kopje koffie in de zon en heerlijk in de tuin genieten van al het moois wat in bloei staat. De BBQ kan weer onder het stof vandaan gehaald worden en het vlees mag uit de schappen gehaald worden. Met deze tips voor een heerlijke en geslaagde BBQ kun je een zomer lang volop genieten. Iedereen is tenslotte gek op barbecueën. Kom maar op met dat zomerse weer, daar weten wij met z’n allen wel raad mee.

bbq-tips-recepten-puurvangeluk

Tips voor de lekkerste BBQ recepten

Of je nou van vlees of vis houdt, voor iedereen is er wel een lekker stukje te vinden. Je kunt ook heel simpel zelf een lekker stukje vlees of vis samenstellen. Uiteraard mag een mooie BBQ ook niet ontbreken. Met de BBQ’s van Kamado Express steel je de show en maak je de meest fantastische lekkernijen klaar. Tips voor de lekkerste BBQ recepten;

  • Wikkel ontbijtspek om stukjes gesneden kipfilet en rijg ze aan een lange satéstok, een blokje verse ananas tussendoor geeft een frisse bite.
  • Snijd een biefstuk in blokjes en rijg ze aan een satéstok en wissel de stukjes vlees af met grote stukken gesneden rode ui en champignons. Leg een stukje kruidenboter op het vlees wanneer het klaar is en laat het smelten. Jammie!
  • Maak een pakketje van zalm, bestrijk de zalm met roomkaas en besprenkel met een beetje citroensap en doe er verse dille over. Wikkel het in aluminiumfolie en laat het op de BBQ garen. Bon Appetit!
  • Ben je helemaal niet van vlees en vis? Maak heerlijke groentespies van verse groente zoals aubergine, courgette, rode ui en zoete puntpaprika. Besprenkel de spies met olijfolie en zeezout en grill ze op de BBQ.
  • Maak een lekkere frisse pastasalade met tonijn, kappertjes, rode ui, olijfolie, yoghurtsaus en verse kruiden. Heerlijk en zo klaar!
  • Wil je eens wat anders dan stokbroodje met kruidenboter? Maak een zomerse tomatensalsa van blokjes fijngesneden tomaten, lente-ui, scheutje witte wijn azijn, beetje rode of groene pesto, geraspte kaas en verse peterselie. Heerlijk!
  • Mais is niet alleen lekker zoet, het is ook nog eens super gezond! Grill maiskolven op de BBQ en besprenkel ze daarna met honing. Kinderen vinden het heerlijk!

bbq-tips-adviezen-puurvangeluk

zalm-recepten-tips-bbq-puurvangeluk

Tips voor een gezellige tafel

Naast een mooie kamado BBQ en een goed stuk vlees of vis, mag ook een gezellig gedekte tafel niet ontbreken. Het is toch veel leuker aan een mooi gedekte tafel te zitten met vrienden en uren met elkaar te kletsen onder het genot van een goed glas wijn en heerlijke versnaperingen!? Dek de tafel met een mooi tafelkleed, mooi servies, prachtige servetten en maak een tafelschikking. Ga het bos in op zoek naar mooie houtjes waar je de namen op kunt zetten van de gasten. Steek een madeliefje tussen een sisaltouwtje en maak deze vast aan het servet. Pluk verse veldbloemen en zet ze in kleine vaasjes op tafel. Je krijgt er direct een zomers gevoel van. Heb jij nog leuke tips voor een heerlijke en geslaagde BBQ? Laat het ons weten!

>>> Kijk hier voor meer food inspiratie <<<

servet-bbq-tips-adviezen-puurvangeluk

bbq-tips-adviezen-puurvangeluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.