Wat doet (een tekort aan) magnesium met je lichaam?

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor heel veel processen in ons lichaam. Wanneer je een tekort aan magnesium hebt, kunnen er allerlei vervelende lichamelijke klachten ontstaan. Voldoende inname van magnesium heeft een gunstige invloed op onze gezondheid. Wat is magnesium en wat doet magnesium voor ons lichaam?

Wat zijn de functies van magnesium?

Magnesium heeft een veelzijdige functie op de gezondheid van ons lichaam. Magnesium ondersteunt de regulering van de bloeddruk en heeft het een gunstig effect op het functioneren van alle spieren in ons lichaam. Tevens zorgt magnesium voor de opbouw van botten en zorgt het voor ontspanning van spieren, zenuwen en voor een goede werking van een groot aantal enzymen. Enzymen zijn stoffen die nodig zijn om processen in het lichaam mogelijk te maken. Je lichaam maakt dus een vreugdedansje bij inname van voldoende magnesium.

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit in heel veel voedingsmiddelen. Toch hebben heel veel mensen een tekort aan magnesium. Daarom is het aan te raden voldoende voeding te nuttigen waarin magnesium zit. Magnesium zit o.a. in noten, graanproducten, groenten (met name groene groente), vlees, fruit (vooral bananen, en avocado’s), zuivel, erwten, bonen, sojaproducten en schaal- en schelpdieren.

avocado-magnesium-puurvangeluk

Tekort aan magnesium

Een tekort aan magnesium komt niet heel snel voor, omdat magnesium in veel voedingsmiddelen zit, tenzij je een slecht voedingspatroon hebt natuurlijk. Een tekort aan magnesium in je lichaam kun je herkennen aan spierkrampen, lusteloosheid, vermoeidheid, concentratieproblemen en/of hartritmestoornissen. Uiteraard wil dit niet altijd zeggen dat het daadwerkelijk door een een tekort aan magnesium komt. Er kunnen ook andere factoren een rol spelen. Wanneer je een extreem tekort aan magnesium hebt, is een voedingssupplement met magnesium aan te raden, omdat je magnesium dan waarschijnlijk niet voldoende uit je voeding haalt.

magnesium-puurvangeluk

Wat doet magnesium voor ons lichaam?

Magnesium heeft een gunstige invloed op ons lichaam. Magnesium;

  • Werkt bij angst nervositeit.
  • Helpt bij onrustige en tintelende benen en voeten.
  • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.
  • Draagt bij aan de energiestofwisseling.
  • Helpt lusteloosheid en vermoeidheid te verminderen.
  • Helpt concentratie en het geheugen te verbeteren.
  • Heeft een gunstige invloed op het geestelijk gestel.
  • Is nodig voor de vorming van botten en spieren.
  • Zorgt voor ontspanning van de spieren.
  • Speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels.

Kijk hier voor meer health inspiratie >>>

fruit-magnesium-puurvangeluk

noten-magnesium-puurvangeluk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.