Herfstvakantie uittips met kinderen

Het is herfstvakantie… “let’s celebrate!!!” Een vakantie betekent plezier maken, samen zijn, genieten en mooie herinneringen maken. Maar vooral ook geen wekker hoeven zetten, doen waar we zin in hebben en juist dingen ondernemen om de dag gezellig door te komen. Een onderbreking van de dag is voor iedereen lekker, even een frisse neus halen en lekker in beweging zijn. Enne… het hoeft niet altijd (veel) geld te kosten natuurlijk.

Tips voor een gezellig dagje uit in de herfstvakantie:

Deze herfstvakantie uittips zijn voor iedereen toegankelijk en er is voor ieder wat wils. Zelfs met een laag (of geen) budget kun je een geweldige dag beleven. Het genieten kan beginnen!

→ Taarten, koekjes en cakejes bakken doet het altijd goed! Maak samen eerst een bakkersmuts van wit papier. Versier na het bakken de lekkernijen met pareltjes, marsepein, hageltjes, discodip etc. Kinderen houden ervan!

389264_109939425809518_1174681173_n

→ Spelletjesdag! Haal alle spelletjes uit de kast en maak er een spelletjes marathon van. Ga buiten een potje jeu de boulen, voetballen of tennissen voor de nodige frisse lucht.

→ Rennen door de bladeren, genieten van het zonnetje of stampen door de plassen… maak een lekkere wandeling door het bos, de kleuren van bomen en bladeren zijn prachtig! Eierdoosje mee met afbeelding van bladeren, beukennootjes, eikeltjes etc. en de kinderen gaan vol goede moed op zoek naar deze natuurschatten. ↓→ Download hier de beschrijving.

herfstvakantie-uittips-kinderen-puurvangeluk

→ Er zijn boerderijen waar je mag komen helpen de dieren te voeren, waar je kan kijken hoe bijv. kaas wordt gemaakt of waar je koeien mag melken. Super leuk!

→ Er zijn boerderijen waar je eigen fruit en groente mag plukken. Het is momenteel de tijd van pompoenen, leuk om te zelf te plukken en thuis uit te hollen en mooie kunstwerkjes van te maken.

→ Bezoek de A.Vogel Tuinen, er is genoeg te zien en te doen. Reserveer een speciaal arrangement of kom woensdag 18 oktober het sfeervolle herfstdecor bezoeken. Het tuinenseizoen wordt dan afgesloten met een herfstfestijn. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

→ Uitwaaien aan het strand is altijd een goed idee! Schepnetje mee, zandkastelen bouwen, schelpjes zoeken en zandtaartjes bakken. Opwarmen met een warme choco in een gezellig strandtentje en voilà, een dag met een gouden randje!

→ Bezoek een imker in je buurt. Leuk voor de kids en nog leerzaam ook! Heb je gelijk een mooi onderwerp te pakken voor een spreekbeurt.

→ Breng een bezoekje aan de schaapjes bij de schaapskooi in de buurt. Vaak zijn er ook nog leuke activiteiten die georganiseerd worden zoals broodjes bakken, tekenen en kleuren en filmpjes die gedraaid worden over het leven van de schapen.

sheep-966749_960_720

→ Een dagje lekker zwemmen in een overdekt zwemparadijs is ook een topper! Ga eens naar een zwembad buiten de plaats waar je nog niet eerder bent geweest. Vernieuwing zorgt voor een spetterende dag!

→ Stap de auto in en rij naar een Ikea of Hema en ga daar gezellig ontbijten. Vaak hebben ze leuke speelhoekjes ingericht voor de kinderen waar ze lekker kunnen spelen en je gerust nog een extra kopje koffie kan bestellen.

→ Kom alvast in de stemming voor kerst en bezoek een Intratuin in de buurt. Kinderen vinden al die mooie lampjes en gezelligheid een lust voor het oog. Je kunt in het tuincafé genieten van een lekker kopje koffie en een limo met wat lekkers. Tipje: Intratuin Duiven heeft een fantastische speeltuin ‘De Klimtuin”. Ideaal wanneer de kids tussendoor even lekker willen spelen.

→ Een kinderboerderij in de buurt is altijd een goed idee! Kinderen houden van dieren, je bent er gelijk even uit en vaak worden er ook leuke evenementen gehouden in de vakanties.

→ Maak een dagtrip met de trein. Ga lekker ergens shoppen, koffie drinken en taartjes eten. Rijden met de trein vinden kinderen vaak al heel erg leuk leuk en indrukwekkend. Dan geniet je natuurlijk zelf ook!

 

Maak er een gezellige herfstvakantie van, maak mooie herinneringen en geniet!

summer-1346286_960_720

beach-1362944_960_720

beach-193786_960_720

img_0094

cheese-21824_960_720

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.