Langzamer leven

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze meer willen genieten van het leven. Als een goed voornemen voor het komende jaar of als je onlangs iemand verloor in je naaste omgeving… Vaak zie je dat men dan de neiging heeft om de agenda op te vullen met allerlei activiteiten. Maar meestal heeft dit een tegengesteld effect. Je geniet net minder. Langzamer leven geeft je een andere kijk op genieten. Genieten van binnenuit, vanuit het hart.

Less is more

Door je agenda minder vol te proppen maak je meer tijd voor minder dingen. Minder doen, maar meer genieten. Je gaat op in datgene wat je doet. Door te vertragen geef je je hart en je geest de tijd om zich te verdiepen. To slow down is to be taken into the soul of things.

Geniet met al je zintuigen

Trager leven en trager ademhalen zorgt er voor dat je ook steeds meer al je zintuigen gebruikt. Je merkt zoveel mooie kleine dingen op die je anders niet ziet, niet ruikt en niet hoort. Een wandeling in de natuur krijgt plots een heel andere dimensie. De kleuren, de geuren, …

unnamed-10

Gun het jezelf 

In het begin heb je de neiging om steeds terug te versnellen, alles vol te plannen. Vaak gun je jezelf geen trager leven. Er zijn altijd wel honderden excuses om het jezelf niet te gunnen: iemand anders heeft je nodig, je kan beter ‘nuttige’ zaken doen, … Terwijl je leven zoveel waardevoller is door een versnelling lager te schakelen.

Recept om van te genieten

Gun jezelf ook af en toe eens een lekker zoet hapje. En als je een gezonde snack zoekt, dan heb ik een uitstekende tip voor jou. Chocolate bar met vijgen, dadels, hazelnoten en amandelen. Gedroogde vruchten en noten zijn heel gezond én lekker. Met dat beetje chocolade wordt het helemaal genieten.

En als je echt geniet van elke hap dan proef je ook écht die vijgen en dadels. Dat is ook genieten door trager te leven, en dus trager te eten.
Bekijk hier het heerlijke recept!

Slow down & enjoy

Geschreven door Gastblogger/Auteur: Sweet flight

unnamed-5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.