Dierendag…

Het is vandaag (Wereld) Dierendag! Dat wordt een extra kluifje voor de hond, een aai over het bolletje van de kat en een extra knuffel voor alle dieren die er maar zijn mogen! Helaas geldt dit niet voor het über schattige egeltje die we vanochtend op weg naar school tegenkwamen. Levenloos en uit elkaar gereten. Arm beestje!

Vol energie zaten we op de fiets, jij lag daar, ik denk nog maar net. “Maar het is toch vandaag dierendag mama?” “Ja lieverd, het is vandaag dierendag maar helaas niet voor elk dier.” “Maar dan mist zijn mama hem, hoe moet dat dan?” “Ahhh… ik vind het zielig mama!” Ik kan niet ontkennen dat ik bij het zien van het egeltje en de zinnen van mijn overbezorgde dochter even een klein kikkertje in m’n keel moest wegslikken. Je denkt misschien doe effe normaal, het is maar een egel! Maar jeetje zeg, met de betekenis van het woord dierendag is het toch wel een sneu idee. Met het vieren van dierendag willen mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden. Helaas is dat bij het egeltje van vanochtend niet gelukt! Jammer!

Vrees dat dochterlief een goed verhaal heeft in de klas maar misschien is ze het ook wel weer vergeten als ze haar knuffelkat uit de tas haalt. Ik heb in ieder geval het idee van mijn dochter om de dierenambulance (gemeente Apeldoorn is het uiteindelijk geworden na een half uur) te bellen opgevolgd. Hopen dat ze hem snel ophalen! We fietsen vanmiddag wel een ommetje en brengen de dieren in de kinderboerderij wel even een dikke knuffel! ♥

hedgehog-468228_960_720

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s