Geplaatst in Beauty, Beauty tips, Lifestyle

10 Tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen

Wallen en donkere kringen onder je ogen, wat zijn ze vervelend! Je kunt toch maar beter lief zijn voor de wallen en donkere kringen onder je ogen. Dat zorgt ervoor dat ze sneller verlichten en verminderen. Met deze 10 tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen gaat het helemaal goed komen.

Wat zijn wallen?

Wallen zijn eigenlijk niks anders dan vochtophopingen van de huid. Het klinkt heel simpel, maar om ze weg te krijgen is het helaas niet zo simpel. Door de vochtophoping gaat de huid onder de ogen uitzakken en hangen. De wand van de haarvaten verliest daardoor stevigheid en wordt slap waardoor afvalstoffen moeilijk afgevoerd kunnen worden. Water dat de weefsels binnendringt gaat ophopen waardoor wallen kunnen ontstaan.

girl-1768766_960_720

Wallen erfelijk?

Je kunt ook wallen krijgen door erfelijkheid. Wanneer familieleden, zoals je moeder, vader, opa of oma etc. ook al vroeg wallen kregen, heb je kans dat jij dit ook krijgt. Dat is minder fijn! Je kunt er wel voor zorgen dat je je wallen goed verzorgt om te voorkomen dat het erger wordt. Naast erfelijkheid spelen ook andere dingen een rol, zoals te weinig water drinken, verkeerd voedingspatroon en te weinig slaap bijvoorbeeld. Daar kun je wat aan doen natuurlijk!

Donkere kringen onder je ogen

Bij donkere kringen onder de ogen idem dito. Wanneer erfelijkheid een rol speelt heb je kans dat het bij jou ook tot uiting komt. Het ontstaan van donkere kringen is eveneens te wijden aan aantasting van de wand van de haarvaten waardoor het zijn elasticiteit verliest. Ophoping van bloedpigmenten in het omringende weefsel is het gevolg, gecombineerd met een verminderde haarvatcircuatie, waardoor de huid onder de ogen donker gaat kleuren. Stress en te weinig slaag hebben een negatief effect op de bloedsomloop wat ervoor kan zorgen dat de donkere kringen alleen maar donkerder worden.

IMG_6172

10 Tips om je wallen en donkere kringen onder je ogen te verminderen

Het is heel erg vervelend wanneer je last hebt van wallen en donkere kringen onder je ogen. Helemaal wegtoveren zal helaas niet gaan, maar je kunt er wel voor zorgen dat wallen en donkere kringen onder je ogen verminderen, minder zichtbaar worden en de vochtophoping en donkere kringen afnemen. Wees lief voor je wallen en donkere kringen. Met deze 10 tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen verzorg je ze goed en krijgen ze weinig kans te verergeren.

  1. Zorg voor een juist voedingspatroon. Eet voedsel dat rijk is aan kalium. Kalium zorgt voor een juiste vochthuishouding van je lichaam. Kalium zit in o.a. in groente, fruit en yoghurt.
  2. Drink voldoende water (1,5 liter per dag), wanneer je te weinig vocht in je lichaam hebt, droog je uit en gaat het vocht wat er in je lichaam zit ophopen op plekken waar je niet wenst.
  3. Zorg voor voldoende slaap. Je hebt zo’n 7-9 uur slaap per dag nodig om je huid en lichaam goed te kunnen laten functioneren.
  4. Leg gebruikte theezakjes (het liefst kamillethee) in de koelkast, laat ze koud worden en leg ze op je ogen. Dit stimuleert de bloeddoorstroming van de huid onder je ogen. De tannine in de thee zal ervoor zorgen dat de zwelling en verkleuring onder de ogen afneemt.
  5. Reinig je ogen twee keer per dag goed met zachte oogreiniging producten. Dit zorgt ervoor dat vet en vuil niet rondom de ogen blijven zitten waarop de ogen kunnen reageren.
  6. Gebruik een hypo-allergeen, verzachtende oogcrème met katoenextract om de ogen op een milde wijze te verzorgen. Deze is vrij van parfum en andere conserveringsmiddelen. Katoenextract is mild en zacht voor de ogen, een natuurlijke beschermer.
  7. Gebruik een oogmasker of komkommerschijfjes om de huid te verlichten wanneer ze opgezwollen zijn.
  8. Stop met roken! Dit is een boosdoener voor je huid. Het verliest zijn kleur en veerkracht, ook de huid rondom de ogen.
  9. Masseer de huid rondom je ogen twee keer per dag, nadat je gereinigd hebt bijvoorbeeld, van binnen naar buiten om vocht af te voeren en de wallen te verminderen. Verzorg daarna met de verzachtende oogcrème.
  10. Wanneer je wallen wilt wegwerken met make-up, kies dan voor een zachte, hypo-allergeen camouflagestick voor je ogen. Deze is meestal vrij van parfum en andere toegevoegde ingrediënten.

Meer beauty tips >>>

vriezer / koeling
beverages-2914497_960_720

Geef een reactie