10 Keer wat je nog niet wist over een zwangerschap

Wanneer je voor de eerste keer zwanger bent weet je nog niet alles over een zwangerschap. Je kunt je in ieder geval alvast goed voorbereiden door zwangerschapsboeken te lezen en informatie in te winnen, maar er zijn altijd dingen die je pas ontdekt tijdens je zwangerschap. 10 Keer wat je nog niet wist over een zwangerschap.

1. Je vagina kan blauw verkleuren

We gooien hem er maar gelijk in! Je vagina kan een blauwe kleur krijgen door de grote hoeveelheid toevoer van bloed. Het kan overigens geen kwaad, het ziet er alleen een beetje vreemd uit. Zeker als je niet weet dat het kan gebeuren schrik je je rot. No stress…

2. Je kunt meer gaan transpireren

Zweten is niet fijn, maar maak je borst maar nat. Tijdens de zwangerschap kun je veel meer en sneller gaan transpireren. Niet alleen klotst het lekker onder je oksels, ook je voorhoofd, knieholtes en voeten krijgen het zwaar te verduren. Het is niet alleen het transpireren wat vervelend is, het vocht kan ook behoorlijk gaan ruiken. Hormonen zijn de boosdoeners. Een goede deodorant is je beste vriend!

10x-zwanger-wat-je-nog-niet-wist-weetjes-puurvangeluk

3. Extra haargroei tijdens de zwangerschap

Is je haardos voller en groeit het sneller? Dat kan superfijn zijn, maar de rest van de beharing op je lichaam groeit ook sneller, hmm… dat is even minder. Het hormoon oestrogeen is hier verantwoordelijk voor. Scheermesjes in de aanslag dus!

4. Je stem kan veranderen

Ben je een geboren zangeres of zing je graag onder de douche, maar komt het geluid er minder lekker uit? Dat kan! Tijdens de zwangerschap kan je stem namelijk veranderen. Dit komt omdat de longcapaciteit minder wordt, doordat de baby in je buik je middenrif omhoog duwt.

5. Jeuk aan je buik

Zit je continu te krabben aan je buik en vraag je je af waar dat vandaan komt? De huid van je buik wordt steeds strakker getrokken, waardoor sneller jeuk ontstaat. Om de spanning en de jeuk te verlichten kun je het beste twee keer per dag je buik insmeren met buikbalsem. Het geeft directe verlichting en zorgt ervoor dat de huid soepel blijft.

10-keer-wat-je-niet-wist-puurvangeluk

6. Over smaak valt wel te twisten

Vond je eerder een broodje hamburger fantastisch en kun je nu bij het idee alleen al gruwelen? Dat is helemaal niet zo gek! Je smaak kan namelijk tijdens de zwangerschap veranderen, waardoor je ineens hele rare combinaties lekker vindt of juist hetgeen waar je eerder een moord voor deed niet meer kunt eten. Hallo hormonen!!!

7. Ruik ik nou wat?

Ook je reuk wordt anders tijdens de zwangerschap. Je reukorganen staan op scherp waardoor je alles nog beter ruikt. Kan fijn zijn, maar soms ook niet natuurlijk! Verklaring? Tijdens een zwangerschap stijgt de bloedstroom met 50 procent, waardoor alles op scherp staat in de hersenen. Hierdoor zijn geuren beter waarneembaar.

reuk-veranderd-10keer-zwangerschap-puurvangeluk

8. Schoenen een maatje meer?

Ja, dat kan kloppen! Tijdens de zwangerschap kunnen je voeten groter worden. Door het gewicht dat je aankomt en het vocht wat je vast kunt gaan houden, gaan je voeten zwellen en worden groter. Kan je ineens je favo schoenen niet meer aan? Perfecte reden om nieuwe schoenen te kopen! 😉

10keer-wat-je-niet-wist-zwangerschap-puurvangeluk

9. Baby plast in je buik

Jep! Je kleintje in je buik moet natuurlijk ook de nodige plasjes doen, dus ja… dat komt gewoon in het vruchtwater terecht. Je baby slikt vruchtwater in, het wordt verwerkt en gefilterd door de nieren van de baby. Pas aan het eind van het derde trimester leidt dit tot productie van urine die wordt uitgeplast in de baarmoeder.

10. Baby’s kunnen huilen in je baarmoeder

Baby’s kunnen al heel veel in de buik. Ze kunnen slapen, bewegen en plassen, maar ze kunnen ook huilen in de baarmoeder terwijl jij de baby helemaal nog niet kunt troosten. Ahhh… een aai over je buik dan maar!

Geniet van je zwangerschap!

Meer inspiratie tips <<<

zwanger-10keer-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: